Bebeklere en çok ne kilo aldırır? Hızlı Kilo Al
Bebeklere en çok ne kilo aldırır? Hızlı Kilo Al:Bebeğiniz size bir hediye. Gülümsemesi ve konuşması sizin için tarifsiz bir mutluluktur. Peki bebeğiniz boy ve kilo olarak akranlarından biraz geride mi? Aylık kilo alımı yetmiyor mu ve bu sizi rahatsız mı ediyor? İşte bu yazıda anne ve çocuğa kilo aldıran yiyecekleri okuyacaksınız.
Bebekleri kilo almayan veya az yemek yiyen anneler, yalnız değilsiniz. Çünkü bebekleri tamamlayıcı beslenme döneminde olan birçok anne ve baba, bebeklerini neyle beslediklerini ve nasıl kilo alacaklarını düşünürler. Bu konuda ne yapacağınızı okumak, rahatlamanıza yardımcı olacak ve ne yapacağınıza karar vermenizi kolaylaştıracaktır.
Doktorunuz Ne Diyor? Tavsiye
İlk olarak, bebeğiniz gerçekten zayıf mı? En kolay yolu bulmak için bebeğinizi bir çocuk doktoruna götürmeniz gerekir. Tıbbi muayeneden sonra size bebeğinizin gelişimi hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi verecektir. Doktorunuz gelişimsel olarak uygun besinler önerecektir.
Hanedeki kız ve erkek çocuklar için ayrı göstergeler içeren gelişim tablosundaki ilgili alana bakarak durumla ilgili ilk bilgileri alabilirsiniz. Belirlenen ortalama değerin altındaysa bebeğiniz zayıftır.
Bebeklerin Kilo Artış Oranı Nasıl Olmalıdır?
Bebeklerin kilosu aylarla orantılı olarak artar. Örneğin, bebekler 5 aylık olduklarında doğum ağırlıklarının iki katına çıkmış olmalıdırlar. Bir yıl boyunca ayda ortalama 400 gr yemek yiyorlar. Doğum ağırlığının 1 yaşına kadar üç kat artması orantılı olarak kilo aldığını gösterir.
Kalori Oranı Yüksek Besinler Nelerdir?
Bebekler ilk 6 ay anne sütü ile beslenmelidir.Yalnızca emzirme yapılıyorsa beslenme süreleri artırılmalıdır. Ayrıca anne kendi sütünün kalitesini yükselten besinler tüketmelidir. Anne yeterince beslenmezse veya kaliteli mama tüketmezse süt artsa bile yeterli kilo alamayacaktır. Devam sütü de içiliyorsa devam sütünün bebeğin ayına uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.
Ek gıdaya geçen bebeklerin her beslenmesine yağ eklenmelidir.
Süt alerjisi yoksa tereyağı eklenmelidir. Kıyma, peynir, pekmez, mevsim balığı, yumurta, organik tavuk, yoğurt, ceviz, badem, toz fındık gibi kuru yemişler yiyebilirsiniz. Çorbalarda ve mevsim sebze yemeklerinde bulunan irmik ve et suyu da bebeklerin kilo alması için önemli besinlerdir. . .