Bel Fıtığına Ne İyi Gelir? - aboutcatdog


Bel Fıtığına Ne İyi Gelir?

Bel Fıtığına Ne İyi Gelir:Makaleye bel fıtığı nedir sorusuna cevap arayarak başlayalım. Bel fıtığı, disk kayması olarak da bilinmektedir. Bu disklerin kayması sonucunda oluşur. Diskler omurga görevini görmektedir. Yeri değişen disk, bunun sonucunda disklere baskı yapmaktadır. Bu baskı da şiddeti yüksek olan ağrılara neden olmaktadır. Ağrılar sadece bel bölgesinde olmakla kalmayıp bacak bölgesinde de görülmektedir. Hemen yorulma, idrar kaçırma, düzgün yürüyememe, denge bozukluğu gibi belirtilere sahiptir. Çalıştığı işi ağır olanlar, masa başında çalışanlar, öğretmenler, eczacılar, stres altında çalışan kişiler bel fıtığına yakalanmada il sırada gelen kişilerdir. Bel fıtığı genel olarak otuz beş ile elli yaş arasındaki kişilerde ortaya çıkmaktadır.

İğne İle Bel Fıtığı Tedavisi

Bel fıtığına iğne tedavisi ile çözüm bulmak mümkündür. Bu tedavi yöntemine epidural enjeksiyon adı verilmektedir. Fıtığın olduğu bölgeye iğne ile girilir İğne yardımıyla o bölgenin yakılması sağlanır. Yapılan uygulama ortalama beş dakika sürmektedir. İşlem sırasında hastalar bölgesel uyuşturulur. Hasta uyanık haldeyken tedavi uygulanır. Bu yöntem çok ileri yaşta olan kişilerde uygulanmamaktadır.

Bel Fıtığı Sinir Sıkışması

Sinir sıkışması herhangi bir zorlama ya da yanlış bir hareket yapılması sonucunda ortaya çıkar. Disklerin arasındaki boşluktan omurilik kanalına sarkması şeklinde oluşur. Belde sinir sıkışması oluşması sebebiyle çekilen ağrılar artarak ilerlemektedir. Bel bölgesinde sinir sıkışması farklı belirtilerin meydana gelmesine sebep olur.

Bel Fıtığı, Bel Ağrısı İçin Önerilen Bitkisel Tedaviler
Geçmişten günümüze kadar yazılı veya sözlü olarak bir çok alternatif tıp

Çörek Otu
Çörekotu bol miktarda kalsiyum ve çinko içermektedir. Bu nedenle kemiklerde ve omurgaların güçlenmesini sağlar. Ayrıca kas ağrılarına iyi gelir. Gün içinde 3 kez 1 çay kaşığı kadar çörek otunu besinlerle birlikte tüketilebilir.

Papatya Çayı
Papatya kasları gevşetme özelliğine sahiptir. Sıcak suda demlenen papatya kasları gevşeterek bel ağrılarını hafifletmede yardımcı olacaktır. Bir bardak suya 5-6 yaprak papatya bitkisi katarak günde 2 bardak papatya çayı tüketimi bel ağrılarını hafifletecek ve bel fıtığının iyileşmesinde katkı sağlayacaktır.

Zencefil
Geleneksel tıbbın vazgeçilmezi olan zencefil güçlü bir anti enflamatuar kaynağıdır. Omurga etrafındaki kas ağrılarını hafifletme etkisine sahiptir. Bir bardak sıcak suyun içine bir parça zencefil ve birkaç damla limon suyu ilave edildikten sonra dinlendirilip içilebilir.

Defne Yaprağı
Kemik ağrılarını ve bel fıtığı ağrılarını dindirmede fayda sağlayan defne yaprağı sıcak suya eklenerek ılıtıldıktan sonra tüketilebilir.

Rezene Çayı
Günde 2-3 kez tüketilen rezene çayı bel fıtığı ağrılarını önemli derecede azaltma etkisi gösterir.

Söğüt Kabuğu Çayı
Söğüt ağacı kabuğunda bulunan minareler bel ve kas ağrıları için bitkisel çözüm olarak kullanılabilir. Söğüt kabuğunu su ile kaynatıp günde 2-3 bardak kadar tüketimi bel ağrılarınızda iyileşme sağlayacaktır.

Çarkıfelek Çayı
Çarkıfelek çayı kasları gevşetme özelliği ile bel ağrılarının hafiflenmesinde yardımcı olacaktır.

 

5/5 - (2 votes)

Melis

Hello to all followers, my name is Melis, I was born in 1985 in Istanbul. I graduated from Uludag University and Istanbul University Philosophy. I have been producing content about women for a long time and sharing them with my followers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *