Çocuk Odalarının Dizaynının Çocuklar Üzerindeki Etkisi - aboutcatdog


Çocuk Odalarının Dizaynının Çocuklar Üzerindeki Etkisi

Çocuk Odalarının Dizaynının Çocuklar Üzerindeki Etkisi : Çocuklarımızın ruhsal gelişimleri bizler için çok önemli. Bu doğrultuda odalarının tasarımı da çok önemli bir rol oynuyor. Çocuk odalarının dizaynı yapılırken kişilerin çocuklarının yaşlarına göre seçimler yapmaları gerekiyor. Tahmin edilebileceği gibi her sene odanın dizaynı değiştirilemez. Ancak dizayn edilen odanın 5 senelik bir dönemi karşılayacak tarzda olması gerekiyor.

Yeni doğanların odası tasarlanırken görsel zekalarını geliştirici, renkli ve eğitici tasarımlar kullanılabilir. Bu odayı 5-6 yaşına kadar kullanacağından okul öncesi eğitimi destekleyen bir tasarım da tercih edilebilmektedir.

Okul dönemindeki çocuklar için oda tasarımları ise çok daha farklı bir tarzda olmalıdır. İlk etapta çocukların rahatlıkla çalışmaya zaman ayırabilecekleri bir alan olmalıdır. Çocuk odalarının dizaynı sırasında çalışma masası ve etrafındaki ögelerin çok fazla dikkat dağıtıcı şekilde tercih edilmemesi gerekmektedir.

Yaş olarak ergenlik dönemine yaklaşan çocukların oda tasarımlarında daha olgun renkler ve eşyalar tercih edilebilir. Belirli bir dönemden sonra arkadaşlarıyla da zaman geçirebilecekleri alanlar ve her dönemde rahat bir yatak gereklidir.

Yaşa uygun çocuk odası tasarımına yönelik ipuçları ile yaşa ve ihtiyaca uygun, çocukların konfor gereksinimlerini karşılayan bir oda tasarlayabilirsiniz. Çocuğun büyümesi aynı zamanda etrafındaki dünyayı keşfetmek anlamına gelir. Doğru mobilya, aksesuar ve yerleşim düzeni ile çocuğunuzun her yaşta çevresini keşfetmesine kolayca izin verebilirsiniz. Hızla büyüyen çocuk odalarını yaşlarına uygun şekilde döşeyerek onların
yaratıcı keşif deneyimine destek olabilirsiniz.

Çocuk odası tasarlarken nelere dikkat edilmelidir?

Çocuk odalarının tasarımında trendlere ve yaş gruplarına yönelik bireysel önerilere geçmeden önce seçimlerinizi nelere dikkat etmeniz gerektiğine göre yönlendirmelisiniz. Kreşlerin çocukların dünyası olduğunu kabul ederek başlamak ilham verici olabilir.

  • Çocuk odalarındaki mobilyaların dayanıklı ve doğal olmasına özen gösterilmelidir.
  • Anahtar parçalara ve temel ihtiyaçlara yatırım yapın. Bazı aksesuarların zaman içinde değişebileceği unutulmamalıdır.
  • Amaç, çocukların sevdiği ve içinde vakit geçirmekten keyif aldığı bir alan yaratmak olmalıdır.
  • Mobilya tasarımı güvenli ve çocuk dostu olmalıdır.
  • İç tasarım da pratik olmalıdır. Saatlerce oyun oynadıktan sonra her şeyin eski haline dönmesi sadece birkaç dakika sürmelidir. Dağınıklığı kolayca gizlemek için geniş depolama alanları oluşturulmalıdır.

Çocuk odaları için yaşa uygun tasarım önerileri

0 ila 3 yaş arası öneriler

0-3 yaş arası çocuklar için bir oda tasarlarken tek bir temaya odaklanmak en iyisidir. Kusursuz bir çocuk odası tasarlanmasına rağmen, bu odaların özellikle ilk 3 yılda nadiren amacına uygun kullanıldığını göstermektedir. Çoğu çocuk ortak yaşam alanlarında vakit geçirir ve odalar çocuk odası olarak değerlendirilir. Bu nedenle beşik, bebek küveti, oyuncak dolabı bulunan her oda, çocuk odasının temel ihtiyaçlarını karşılar. Uzmanlar, çocukların ilk 6 aydan sonra kendi yatağında uyuması gerektiğini söylüyor

Bu nedenle çocuğun içinde kendini rahat hissedeceği bir yatak en önemli tasarım detayıdır. Çocukların uyku konforunu tamamlamak ve uyku sürelerini uzatmak için oda tamamen karanlık olmalıdır. Çoğu bebeğin ışığa duyarlı olduğuna dikkat çekiyor. Dilerseniz karartma perdeleri satın alıp odaya koyabilirsiniz. Çocukların yataktan çıkarabilecekleri herhangi bir nesne, mobilya veya çerçeve olmadığı acilen hatırlatılır.

3 ila 6 yaş arası çocukların büyüme uyarısına ihtiyacı vardır. Rahatlık, güvenlik ve bağımsızlık hissini tamamlayan bir oda tasarımı hazırlayabilirsiniz. Çocukların kendi kıyafetlerini alıp kullanabilecekleri büyüklükteki gardıroplar, kendi oyuncaklarına ulaşabilecekleri çekmeceler, pratik raflar yardımcı olur. çocuklar. Çocukların yaşlarına ve boylarına göre ayarlanabilen raflar bu dönemde çok işinize yarayacaktır. Onlara, çocukların sorumluluklarını ebeveynleriyle paylaşabilecekleri ve bireysel olabilecekleri işler verebilirsiniz.

Ayrıca mobilya ve aksesuarların bu süreçte çocukların kullanabileceği kadar pratik ve güvenli olduğundan emin olmalısınız. Bu süre zarfında çocuklar oyuncaklarını kolaylıkla giymeyi, toplamayı ve çıkarmayı öğrenirler. Bağımsızlığın bir diğer ayağı da kendi kararlarını verme yeteneğidir. Artık kendi odaları olduğunun farkına varması gerekiyor.

Oda tasarımında şu anda olmasını istedikleri herhangi bir karakter, figür veya tema varsa çocuklarla konuşabilirsiniz Oyuncaklar çocuk odasına aile odası gibi ortak yaşam alanından getirilmelidir. Eğer yoksa, odaya büyük bir oyuncak dolabı koyabilirsiniz. .

Bu dönemde güvenlik önlemlerinin artırılması gerekmektedir. Örneğin, mobilyaların dolaba monte edildiğinden emin olmalısınız. Çocukların gece terörü de bu dönemde daha yaygın olduğundan onlara bir gece lambası almak isteyebilirsiniz.

 

5/5 - (1 vote)

Melis

Hello to all followers, my name is Melis, I was born in 1985 in Istanbul. I graduated from Uludag University and Istanbul University Philosophy. I have been producing content about women for a long time and sharing them with my followers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *