Vajinadaki Kötü Koku Nasıl Geçer?
Kadının cinsel hayatını olumsuz etkileyen şeylerden biri de vajinasından gelen kötü koku nedeniyle özgüvenini kaybetmesi ve içine kapanmasıdır. Ancak bu sadece cinsel yaşamınızı etkilemez. Ayrıca bir veya daha fazla sağlık sorununu da gösterebilir. Sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmek için vajinal kokunun giderilmesi gerekmektedir.
Peki uğursuz kokular nasıl kokar? ondan nasıl kurtulabilirim İşte bu soruların cevapları: Vajinal kokunun nedenleri arasında bakteriyel, mantar enfeksiyonları, kötü hijyen ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi birçok faktör yer alır. American College of Obstetricians and Gynecologists’e (ACOG) göre, en yaygın vajinal kokular tanımlanmış ve detaylandırılmıştır.
Misk Kokusu
Vajinaların doğal kokuları vardır ve her kadının kokusu farklıdır. Sağlıklı bir vajinanın tipik kokusu en iyi “misk” gibi olarak tanımlanabilir. Vajinanın hafif, misk benzeri kokusu da normaldir. Gerçekten de araştırmalar, bu kokunun kısmen, cinsel çekiciliği artırabilen ve doğurganlık hakkında ince ayrıntıları iletebilen feromonlara bağlı olduğunu ileri sürmektedir. Yine de, herhangi bir koku sizi gerçekten rahatsız ediyorsa, ciddi bir şey olmadığından emin olmak için doktorunuzu aramaktan zarar gelmez.
Pis ve Ağır Koku
Kötü kokuyorsanız, hoş olmayan bir kokuya sahipseniz, 38.0°C’nin üzerinde bir ateşiniz varsa veya alt karnınızda dayanılmaz bir ağrı varsa, üst cinsel organınızda iltihap veya enfeksiyonla mücadele ediyor olabilirsiniz. Bakteriler vajinadan diğer üreme organlarına geçtiğinde belsoğukluğu ve klamidya gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara neden olabilir. Bu hastalıklar kısırlığa ve kronik ağrıya neden olabilir, bu yüzden çok ciddiye alınmaları gerekir. Herhangi bir semptom geliştirirseniz, mümkün olan en kısa sürede doktorunuza görünün.
Balık Kokusu
American College of Obstetricians and Gynecologists’e göre, vajinanızda güçlü bir balık kokusu varsa, enfeksiyon kapmış olabilirsiniz. İlişkiden hemen sonra kötü kokuyorsa ve akıntı eşlik ediyorsa, bakteriyel vajinozunuz olabilir. Bu, vajinanın hassas pH dengesini bozan bakteri üremesi ile karakterize edilen bir durumdur. Bakteriyel vajinoz (BV), doğum öncesi kadınlarda en sık görülen vajinal enfeksiyondur. Herhangi bir şey vajinanın karmaşık kimyasını bozduğunda, zararlı bakteriler kontrolden çıkıp balık kokusuna neden olabilir. Veya yeşil akıntı, vajinal kaşıntı ve ağrılı idrara çıkma Bu durum, cinsel yolla bulaşan yaygın bir hastalık olan trichomoniasis olabilir. Her ikisi de antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Lütfen doktorunuza danışınız.
Tatlı Benzeri-Mayamsı Koku
Vajinada aşırı maya büyümesi tatlı bir koku verebilir. Vajina ayrıca bira, un veya maya gibi kokabilir. Bazen ekşi kokar ama hoş da olabilir. Mantar enfeksiyonuna genellikle şiddetli yanma, kaşıntı veya kuruluk eşlik eder. Zamanla kötüleşir ve bazı kadınlar peynir benzeri bir akıntı fark edebilir. Bu koku, uyguladığınız diyet veya diyetten kaynaklanabilir.Örneğin portakal, ananas ve greyfurt gibi turunçgillerin vajinal akıntının kokusunu ve tadını tatlandırdığı bilinmektedir.Bu enfeksiyon türü daha az ciddi olsa da tavsiye edilir. doğru teşhis için bir doktora görünmek.
Teneke ve Demir Benzeri Koku
Bazı kadınlar regl dönemlerinde demir benzeri kuvvetli bir koku alırlar. Kan, vajinadan çıktığında eşsiz bir koku yayabilir. Koku oluşması normaldir, bu yüzden parfümlü pedler ya da tamponlar kullanmanıza gerek yok.
Vajinadaki Kötü Kokunun Nedeni Nedir?
Mikroorganizmalar sadece vajinal bölgede değil diğer tüm vücut girişlerinde bulunur. Bu mikroorganizmalara flora denir. Vajinal bölgedeki hücreler de hormonlara bağımlıdır. Ağızdaki tükürüğe benzer şekilde vajinal bölgede de bir tür salgı üretilir.
Doğurganlık çağındaki kadınların vajinal akıntı yaşaması oldukça normaldir. Vajinal akıntı olmaması anormaldir. Her kadının vücudu ve hormonları farklıdır bu nedenle kişiye özel bir akıntı durumu vardır. Ancak normal şartlarda vajinal akıntı renksiz ve kokusuz olmalıdır. Kötü kokulu, yoğun, beyaz veya mukus benzeri akıntı, belirli sağlık sorunlarının göstergesi olabilir. Menstrüasyon yaklaştıkça akıntı daha tutarlı hale gelir ve adetten sonra daha akıcı hale gelir. Vajinanızda kötü bir koku varsa, bir uzmana danışın.
Vajinadaki Kötü Koku Nasıl Geçer?
Vajinadaki kötü kokunun geçmesi için öncelikle temizliğe dikkat etmelisiniz. Vajina havalandırılmalı ve kuru tutulmalıdır. Pamuklu iç çamaşırı kullanın, sentetik iç çamaşırı giymeyin. Vajinal kokuyu azaltmak için deodorant gibi kozmetik ürünleri kullanmayın. Bu, alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bol su içmek, vücudunuzdaki toksinlerin dışarı atılmasını sağladığı için iyi bir şeydir. Kafein ve şekerli içeceklerden kaçınmak da vajinal kokuya yardımcı olabilir. Ek olarak, kokulu, baharatlı yiyeceklerden kaçınmak da vajinal kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir.Ağız kokusunun nedeni ne olursa olsun vajinanız için bir tehdit olabileceğinin farkında olun.Tamponlar ve pedler sadece koku için değil, aynı zamanda için de her 4-6 saatte bir değiştirilmelidir. sağlığın. Bunun nedeni, kirli pedlerin bakteri üretmesidir. Yoğurt, vajina ve vücudun diğer bölgelerindeki bakteriyel salgıları dengelemeye yardımcı olan doğal probiyotikler içerir.
Tekrarlayan maya enfeksiyonlarınız varsa, her gün yoğurt yemek, maya enfeksiyonlarının neden olduğu vajinal kokudan kurtulmak için iyi ve sağlıklı bir seçenektir.Cevap çemendir.Çemen düzenli olarak alındığında vajinal kokuya iyi gelir. Hormonları düzenler. Düzenli adet görmeyi sağlar. Bir bardak suya 1 tatlı kaşığı çemen otu ekleyip bir süre bekletip yatmadan önce ve uyandığınızda aç karnına almak isteyebilirsiniz.